Avantajele epilarii cu zahar

1. Epilarea cu zahar este igienica

Pasta de zahar este hipoalergenica si nu creeaza foliculita. Zaharul previne contaminarea cu virusi si bacterii. Deoarece pasta noastra are o mare concentratie de zahar, bacteriile nu se pot dezvolta in ambalaj. Igiena mai consta si in utilizarea manusilor de nitril si a unui tonic esential ce se foloseste inainte si dupa epilare, iar inainte de acesta pielea se degreseaza cu un demachiant special.

2. Pasta de zahar contine numai ingrediente naturale, este 100% naturala: contine doar apa, zahar si suc de lamaie.

Pasta de zahar contine doar INGREDIENTE NATURALE, fara a fi testate pe animale si fara efecte secundare sau reactii alergice. Pasta este atat de natural incat se poate manca! Ceara contine multi ingredienti chimici, majoritatea rasini si conservanti!

3. Nu este fierbinte, se aplica la temperatura corpului

Pasta de zahar se aplica la temperatura corpului fiind sigura pentru toate partile corpului. Este sigura chiar si pentru zonele cu varice si vase de sange, vase capilare. Astfel folosita nu veti arde niciodata pielea clientei. Ceara fierbinte trebuie incalzita pana la o anumita temperatura pentru a se lichefia. Aceasta temperatura poate cauza arsuri si semne pe pielea clientei. De asemenea poate patrunde in tesuturile pielii clientei facand astfel indepartarea parului mai dificila. Folosirea pe termen lung a epilarii cu ceara poate rupe tesuturile pielii pe dedesubt, mai ales in zona buzelor si a sprancenelor, facand asftel aparitia ridurilor.

4. Se curata usor, cu apa calduta, zaharul fiind solubil in apa

Zaharul se curata foarte usor cu apa de pe orice suprafata, daca intra in contact cu echipamentul cosmeticienei sau cu hainele clientelor. Clientele nu se vor simti “lipicioase” niciodata dupa aceste tratamente. Nu se foloseste niciodata la o alta persoana pasta folosita!

5. Nu se lipeste de piele, deci nu va agresa niciodata pielea sau tesuturile ei

Zaharul nu adera la celule vii ale pielii. Celulele vii sunt umede si deoarece zaharul este solubil in apa, acesta nu se va lipi de celulele vii ale pielii. Acesta va extrage firele de par si va exfolia celulele moarte ale pielii, ajutand la scoaterea firelor de par crescute in piele. Este de asemenea sigur sa realizezi un tratament pe o piele uscata cu eczema sau psoriazis. Acest lucru inseamna mai putin discomfort pentru clienta si mai putine traume ale pielii. Este suficient de blanda incat sa poate fi pusa de cateva ori pe aceeasi zona a pielii astfel incat sa extragem chiar si cele mai mici fire de par, fara ca acest lucru sa cauzeze iritatii ale pielii. Se stie ca ceara adera foarte usor la celulele vii ale pielii, facand astfel epilarea cu ceara dureroasa si cauzand iritatii. Ceara nu poate fi aplicata pe aceeasi suprafata epilata de mai mult de doua ori.

6. Nu rupe firele de par

Deoarece pasta de zahar este foarte maleabila, aceasta patrunde pe langa firul de par pana radacina folicului si lubrifiaza practic firul de par facand astfel extractia mai completa si mai blanda. Parul este extras din folicul doar in directia naturala de crestere a acestuia ceea ce ajuta la extragerea intacta a firului de par. Datorita directiei de extragere a parului clienta simte mai putin discomfort, aproape deloc. Una din problemele comune ale epilarii cu ceare este cresterea timpurie a firelor de par din cauza firelor rupte si nu extrase complet. Epilarea cu ceara lasa cu 15 – 30% mai multe fire rupte. Aceasta problema este cauzata nu de catre esteticiana ci de ceara folosita. Deoarece ceara se intareste pe firul de par are tendinta sa il rupa de la suprafata decat sa il scoata din radacina.

7. Poate epila chiar si cele mai scurte fire de par, min 1.5 mm

Tehnica epilarii cu zahar necesita ca parul sa fie crescut cu mai putin de 1.5 mm sau sa aiba intre patru si sapte zile de la ras. In unele cazuri, depinde de experienta cometicienei, parul poate fi extras chiar dupa doua zile de la ras. Pentru epilarea cu ceara e necesar ca parul sa fie crescut de cel putin doua pana la trei saptamani inainte de tratament.

8. In timp duce la permanenta, deci firele de par vor creste in numar mai mic

Dupa un numar de tratamente foliculul de par incepe sa dispara. Parul creste mai fin de fiecare data si mai rar. Deoarece zaharul poate extrage si firele scurte de par este posibil ca acestea sa fie extrase in faza anagena de crestere ceea ce duce la permanenta. Clientii vor vedea rezultate majore chiar dupa cateva tratamente.

9. Este extrem de eficienta si deloc costisitoare

Este eficienta pentru ca poti epila un corp intreg cu un pumn de pasta de zahar si deloc costisitoare, deoarece are consum foarte economic de produse fata de alte metode de epilare.

10. Nu are foarte multe contraindicatii

Fata de alte metode de epilare, IPL sau ceara, epilarea cu zahar nu are foarte multe contraindicatii. Daca totusi sunt, acestea sunt permisive mai tarziu si anume:

- nu se aplica pe rani deschise, nu se aplica pe o piele care a trecut printr-un tratament de peeling chimic, microdermoabraziune, nu se aplica unei persoane care a luat tratament cu Acutane, Retin A, Retinol, vitamina C (intrebati specialistul despre alte contraindicatii). Se poate efectua aceasta epilare dupa 30 de zile de la ultimul tratament ca cele de mai sus.